Egebjerg

Lys, liv, leg og læring i landskabet. Afdeling Egebjerg rummer skole og børnehave på samme adresse.

Der lægges vægt på at børnene har et forløb fra de er 2 år til 12 år i børnehave og skole. Det er et stort ansvar at børnene allerede i en alder af 2 år, begynder et lærings- og trivselsforløb som grundlag for et godt skoleforløb senere. Der er opmærksomhed på at børnene møder gode overgange.

Børnehave

Børnehaven ligger i samme bygning som skolen.

• Vi er barnets børnehave med fokus på nærvær og tryghed i et udviklende miljø.
  • Vi har et dejligt udeareal, som vi benytter hver dag året rundt – studerer insekter, planter blomster, laver sund bålmad, leger og får brugt vores energi på en positiv og udviklende måde.
  • Vi tager til skov og strand og oplever årets gang i farver og dufte.
  • Vi sætter en ære i, at udfordre barnets nysgerrighed med en bred vifte af tilbud og aktiviteter.

Telefonnummer til børnehaven: 59 66 58 30 / 40 10 83 67.

Børnehaven har åben fra kl. 6-17 hver dag, i ferierne åbner og lukker børnehaven sammen med SFO’en. Børnehaven ligger i samme bygning som skolen. Vi åbner og lukker fælles med SFO og skole og har fælles personale.

• Vi er barnets børnehave med fokus på nærvær og tryghed i et udviklende miljø.
  • Vi tager til skov og strand og oplever årets gang i farver og dufte.

Telefonnummer til børnehaven: 59 66 58 30 / 40 10 83 67.

Skole – SFO - juniorklub

Egebjerg er et overskueligt miljø, hvor alle børn og voksne kender hinanden. Det betyder, at dagligdagen er præget af tryghed. Skole- og SFOtiden mange forskellige tilgange til læring, både den faglige og den sociale. Dette sker blandt andet via fællessamlinger, teater, musik, udeskole, fordybelses-dage m.m.

Vi vægter fagligheden højt og forstår faglighed både som færdigheder, kundskaber, kompetencer og dannelse. Dette betyder, at vi både laver træning i de enkelte fags discipliner og forstår undervisning som deltagelse og indlevelse på mange planer.

Vi har fokus på bevægelse. Når vi vælger at være fysisk aktive med eleverne, har det ikke kun et afsæt i et læringsperspektiv, men det handler også om at forbedre elevernes sundhed. Derfor serverer skolens kantine også dagligt sund og varieret mad.

Udeskole er et vigtigt element i den daglige undervisning, da vi mener, at det er vigtigt at give eleverne plads, ro, luft og udfordringer. Eleverne skal lære udenfor. De skal bruge kroppen, hovedet og sanserne – og de skal undersøge og erkende via det konkrete. Vi, lærere, på Egebjerg Skole mener, at børn lærer bedst, når de selv aktivt udforsker verden og derpå bearbejder deres oplevelser i samarbejde med lærere og kammerater. Vi har et ”grønt” klasselokale på en eng i gå-afstand fra skolen samt en ”Mobil UdeSkole”, der flytter rundt til forskellige lokaliteter i Odsherred. Vi er med i et 2- årligt udeskoleprojekt, hvor vi både skal uddannes og være demonstrationsskole.

På skolens område er der ligeledes tilknyttet et energicenter. Centret er en kommunal satsning, som skal støtte kommunens målsætning om at lære børn og unge om energi.

Nordskolen, Egebjerg
Egebjerg Hovedgade 30, Egebjerg
4500 Nykøbing Sj

Afd. leder: Anders Lausten Ohlsen, tlf. 30 32 19 44